Základné informácie
AGROFARMA Brvnište, s. r. o.
Živočíšna výroba, chov ošípaných, králikov a hydiny, spracovanie mäsa, produkcia vajec
Brvnište 192
018 12 Brvnište
Tel.: +421 42 442 72 76
E-mail: agrofarmabrvniste@gmail.com
Web: www.farmabrvniste.sk
IČO: 47609818
IČ DPH / DIČ: SK2023975646
Kontaktné osoby
...
• chov mäsového hovädzieho dobytka a chov klasických ošípaných
• chov hydiny vo voľnom výbehu a králikov
• najmodernejší nízkokapacitný bitúnok na Slovensku
• bezstresová porážka zvierat
• spracovanie a predaj mäsa z vlastného chovu
• …..
• …..
Kvalitné potraviny priamo z našej farmy
Farma v obci Brvnište bola dostavaná v roku 1982 so zameraním na chov ošípaných. Žiaľ s poklesom výkupných cien jatočných ošípaných došlo v roku 2007 k úplnému zatvoreniu prevádzky.
Koncom roka 2013 sa v nás zrodila myšlienka odkúpiť túto nefunkčnú farmu a vytvoriť z nej niečo priaznivé pre životné prostredie a obyvateľstvo. O rok neskôr sme postupne nakúpili prvých 40 jalovíc plemena Aberdeen Angus od českých a slovenských chovateľov. Neskôr sme kúpili dvoch plemenných býkov z Českej republiky a postupne sa naše stádo rozrástlo na 60 kusov kráv. V roku 2018 sme sa začali venovať aj plemenným zvieratám a v roku 2019 sa nám podarilo odchovať prvé plemenné kusy. Zároveň sme v roku 2019 získali v celoslovenskej súťaži o najlepšieho chovateľa 3. miesto v kategórii dojčiacich kráv. V lete 2019 sa nám podarilo dokončiť aj značnú časť rekonštrukcie celého areálu Agrofarmy Brvnište a sprevádzkovať jeden z najmodernejších nízkokapacitných bitúnkov na Slovensku.

Zvieratá sú u nás porážané tzv. bezstresovou metódou k čomu prispieva aj to, že zviera ide priamo z pastvy alebo maštale na porážku bez akýchkoľvek stresových nakládok a prepráv. Toto sa odráža aj na kvalite mäsa, čo je pre nás prvoradé. Našou hlavnou prioritou je vytvoriť dôveru medzi výrobcom a spotrebiteľom podporovaním produkcie na domácom trhu. Hlavným zameraním je chov mäsového hovädzieho dobytka, chov hydiny vo voľnom výbehu, chov nosníc vo voľnom výbehu, chov mangalíc vo výbehu a chov klasických ošípaných.


Článok bol publikovaný: 11. 4. 2023