Základné informácie
HYZA, a.s.
Výroba hydiny a hydinových výrobkov
Odbojárov 2279/37
955 92 Topoľčany
Tel.: +421 38 5372 236
Web: www.hyza.sk
IČO: 31562540
IČ DPH / DIČ: SK2020445405
Kontaktné osoby
Ing. Jiří Šavrda – výkonný riaditeľ HYZA a.s.
Mgr. Daniela Čaplovičová – obchodná riaditeľka HYZA a.s.
• porážka, spracovanie hydiny a výroba
• predaj hydiny a hydinových výrobkov
Kľúčové slová: kurča, kuracie, hydina, krídla, stehná, rezne,výrobky, šunka, párky, klobásky
Čerstvé, kvalitné kurča, ktoré si pamätáme z nedeľných obedov u babičky
Prvý závod bol otvorený v roku 1945 v Cíferi. V roku 1949 vzniklo stredisko v Topoľčanoch, ktoré sa stalo základom rozvoju hydinárskej činnosti v regióne. Od roku 1959 sa začalo s výstavbou porážky hydiny v Topoľčanoch. O rok neskôr už závod produkoval denne približne 2500 kusov hydiny. V roku 1977 sa spustil ďalší novovybudovaný závod.

Kvalitné slovenské výrobky na Vašom stole
Postupne sa závody modernizovali a pribudli porážky, mraziarenské sklady, ale aj nové technológie a zariadenia. V Roku 2006 vstúpil do akciovej spoločnosti THP a.s. Agrofert holding. O rok neskôr prebehla fúzia spoločností THP a.s. Topoľčany, Cífer a HYZA a.s. Žilina. Zlúčením troch spoločností došlo k optimalizácií výrobných kapacít a efektívnejšiemu využívaniu nových technológií vo výrobnom procese. Výroba sa presunula do závodu v Topoľčanoch. Spoločnosť HYZA je vďaka inovatívnemu prístupu a dlhoročnej tradícii na slovenskom trhu lídrom vo svojom segmente.
Značka patrí k najväčším a najmodernejším spracovateľom a výrobcom hydiny a hydinových mäsových výrobkov nielen na Slovensku, ale aj v Európe. HYZA a.s. priamo zamestnáva viac ako 1000 zamestnancov a tiež podporuje zamestnanosť v regióne na slovenských hydinových farmách a v poľnohospodárstve.

Poslaním spoločnosti je prinášať na trh produkty, ktoré sú v súlade s najnovšími trendami a požiadavkami zákazníkov. Minulý rok úspešne uviedla spoločnosť HYZA nový produkt – Pravú slovenskú šunku, ktorej základným benefitom je vysoká kvalita čerstvo spracovanej suroviny, ktorá pochádza výhradne zo Slovenska. Samozrejmosťou je vysoký podiel mäsa – nad 90% a nízky obsah tuku – max. 1,9%.
Ďalšou novinkou na trhu je HYZA Zlaté kurča – špeciálne šľachtený druh kurčaťa, s dobou výkrmu o 50% dlhšou oproti klasickému kurčaťu. Je charakteristické prirodzene žltým sfarbením, chované v špeciálnych podmienkach a kŕmené zmesou s vysokým obsahom kukurice. Zákazníkom tento produkt ponúka čerstvé, kvalitné kurča, ktoré si pamätajú z nedeľných obedov u babičky.

Hlavným cieľom do budúcnosti je zachovať prvenstvo na trhu a byť lídrom v inováciách, prinášať nové produkty, ktoré uspokoja aj najnáročnejšieho zákazníka. Spoločnosť si kladie za úlohu neustále prinášať na trh hodnotné, kvalitné produkty s vysokou pridanou hodnotou.
Čerstvosť, kvalita, garancia slovenských a českých fariem, úplná dosledovateľnosť procesu výroby a spracovania produktov, spokojnosť zákazníkov – to sú základy úspechu značky HYZA.
Misiou spoločnosti je prinášať zákazníkom kvalitné a bezpečné slovenské výrobky, ktoré dokážu uspokojiť ich potreby a motivovať ich k opakovanému nákupu tak, aby sa výrobky HYZA stali súčasťou ich každodenného života. Vďaka kvalitným výrobkom, ktoré sú pod neustálou kontrolou, HYZA dáva na slovenské stoly to najlepšie z domácich fariem.
Svojou každodennou prácou prispieva HYZA k zachovaniu poľnohospodárstva na Slovensku, podporuje nielen regionálnych dodávateľov, ale aj pestovateľov kŕmnych zmesí. Patrí k najvýznamnejším zamestnávateľom v topoľčianskom regióne.
Článok bol publikovaný: 27. 6. 2018